Nya rocklåtar

Nya rocklåtar

Nya rocklåtar

Sedan 1950 har rock funnits och har utvecklats något enormt sedan dess. Det finns lite olika stilar av rock som till exempel hårdrock, klassisk rock och punkrock. Rockmusiken håller dock i, och det är många som lyssnar på den idag. I rockmusik används väldigt många instrument och därför är det också många tonarter.

De instrument som kan användas är exempelvis elgitarr, piano, akustisk gitarr, trummor och elbas. Några kända rockartister genom åren är The Beatles, Rolling Stones, Deep Purple, AC/DC, Uriah Heep, samt Led Zeppelin. Med åren har rockmusiken utvecklats och det finns vissa rockstilar som inte har samma karaktär som den äldre rockmusiken, dock klassas denna musik ändå som rock. Rockfanatiker kan dock tycka att det inte liknar den rockmusik de är vana vid och kan därmed tycka att de inte tillhör den typiska rockgenren.

Rockgrupper idag

Det finns väldigt många rockgrupper, nya som gamla, men några utav de rockgrupper som uppdagats på senare tid är exempelvis South of Eden, The Black Moods, Blacktop Mojo, Black Stone Cherry, samt Black Pistol Fire. Samtliga rockgrupper är relativt nya på marknaden och spelar allt från klassisk rock till hårdrock. Rockbanden har dock funnits i några år, men de har också släppt nya album nyligen. Rockmusiken kommer troligen fortsätta utvecklas och finnas även i framtiden.

South of Eden

South of Eden

South of Eden består av fyra personer. Det är Ehab Omran som står för sången och spelar gitarr, Justin Young som även han står för sång och gitarr, Tom McCullogh som är trummis, samt Nick Frantianne som spelar basgitarr. De släppte sitt senaste album år 2020 och det heter The Talk. Gruppen vill påminna samhället om vad riktig rock innebär och de vill inte kopiera andra rockgrupper utan bara ha unika rocklåtar.

The Black Moods

Bandet ha funnits och turnerat sedan 2013, med det var först 2018 de släppte sin första låt Bella Donna. Gruppen består av tre personer Josh Kennedy som spelar gitarr, Chico Diaz på trummor, samt Jordan Hoffman som spelar basgitarr. Bandet kommer från Arizona i USA. De släppte sitt senaste album 8 maj 2020, men är i full gång och kommer utveckla fler låtar och album.

Blacktop Mojo

Blacktop Mojo står för klassisk rock och är kända för ett par starka gitarrsolon. Gruppen grundades år 2012 och idag turnerar de på heltid. Deras senaste album släpptes i maj 2020 och heter Static. De har givetvis planer på att släppa fler album och är under ständig utveckling. Bandets medlemmar består av sångaren Matt James, trummisen Nathan Gillis, gitarristen Ryan Kiefer, samt basisten Chuck Wepfer.

Black Stone Cherry

Black Stone Cherry har funnits ett tag och spelat klassisk rock i nästan 20 år. Trots detta kan de ha en ungdomlig stil i sin musik. Bandet har också spelat som förband åt de kända grupperna Mötorhead och ZZ Top. De kan dock få sina egna arenaspelningar i sinom tid. Gruppen består av gitarristen Ben Wells och basisten Jon Lawhon. Black Stone Cherry kommer från USA och bildades i juni 2001. Deras första album heter Roadrunner Records.


© 2021 Mestrock