Star wars figurer – vilka av rollerna finns som figur?

Karaktärerna i detta älskade rymdäventyr har gett upphov till åtskilliga actionfigurer som folk av alla åldrar har kommit att skatt högt. Dessa figurer sträcker sig från de mest framträdande och älskade hjältarna till de mörkaste skurkarna och även de mest obskyra birollsinnehavarna.

Hitta de klassiska hjältarna

Bland de många actionfigurerna som funnits genom åren är de mest klassiska hjältarna i Star Wars utan tvekan några av de mest populära bland samlare. Luke Skywalker, hjälten i den ursprungliga trilogin, finns i otaliga iterationer, från hans första utseende i ”A New Hope” till hans senare, mer erfarna utseende i ”Return of the Jedi”. Inte långt från honom står prinsessan Leia Organa, som också erbjuds i en mängd olika outfit och scenarier som möjliggör för fansen att återuppleva hennes mest ikoniska ögonblick. Andra centrala figurer så som Han Solo och Chewbacca finns också som actionfigurer, och tack vare deras omisskännliga närvaro och fansens kärlek, tillverkas de fortfarande i moderna versioner. Obi-Wan Kenobi, både som ung man i prequelfilmerna och som aldrende eremit i ”A New Hope”, har gett upphov till många populära samlarobjekt. Dessa klassiska karaktärer, liksom många andra, som Yoda och R2-D2, är väsentliga för den som önskar skapa en komplett samling av Star Wars-figurer.

Mörk sida-karaktärer

Ingen berättelse är komplett utan sina antagonister, och i Star Wars-världen är de lika älskade som hjältarna de bekämpar. Darth Vader, kanske en av filmhistoriens mest ikoniska skurkar, har varit en fast beståndsdel i Star Wars actionfigursamlingar sedan den tidigaste tiden på 1970-talet. Med hans omisskännliga svarta rustning och röst som andas ondska, har hans figur varit ett måste för samlare världen över. Kejsare Palpatine, med sin diaboliska makt och intriger har också blivit en actionfigur som fångar hans illavarslande närvaro i franchisen. Han finns i former som representerar hans olika stadier i den maktens korruption och konflikterna med Jedi-ordern. Även Boba Fett, den ökända prisjägaren med få ord men storslagen närvaro, har haft en enorm följeslagare som actionfigur. Andra karaktärer från den mörka sidan som Kylo Ren och Darth Maul har också gjort sina avtryck i actionfigurform, vilket tillåter fans att omsluta sig med galaxens farligaste personligheter.

Diverse favoriter

Förutom huvudpersonerna och skurkarna, är Star Wars-universumet rikt på en myr av karaktärer som kanske inte spelar samma centrala roller men som ändå har fått sitt eget erkännande genom actionfigurer. Karaktärer som Lando Calrissian, med sin lättsamma charm och sin komplicerade historia, finns representerad som en actionfigur på marknaden. Även Admiral Ackbar, känd för sitt legendariska utrop ”It’s a trap!”, finns som samlarobjekt för både barn och vuxna. Mycket populära är också figurer från de olika troppererna, så som Stormtroopers, Clone Troopers och Rebel Pilots. Dessa karaktärer har givits liv genom variation och detaljrikedom i deras actionfigurutformningar, vilket tilltalar de som fascineras av de mer anonyma men likväl viktiga rollerna i Star Wars-sagorna.

Samlingsvärde och rariteter

Att samla på Star Wars-figurer kan vara en hobby men också en investering. Vissa figurer har blivit sällsynta och värdefulla över tiden. Begränsade utgåvor, actionfigurer med feltryck eller de som endast släpptes i enstaka territorier kan få samlarnas hjärtan att slå snabbare. Karaktärer som Jawa med den ursprungliga vinylkappan eller en Boba Fett med avfyrande ryggraket är exempel på sällsynta objekt som kan bära en hög prislapp på samlarmarknaden. Det är inte bara de äldsta figurerna som har ett högt insamlingsvärde. Limited Edition-figurer och speciella utgåvor såsom ”The Black Series” från Hasbro erbjuder också en modern twist på klassiska karaktärer och lockar till sig de som letar efter det senaste tillskottet till sin samling.

Star Wars-figurernas mångfald speglar det breda spektrumet av karaktärer som berörde vår fantasi på bioduken. Genom dessa figurformar kan fansen i alla åldrar och samlare återuppleva sina favoritscener, strider och äventyr. Från tidlösa hjältar och skurkar till de mest nischade av stödkaraktärer, fortsätter Star Wars att fylla hyllorna och inspirera generationer. Om du är en inbiten Star Wars-entusiast eller en passionerad samlare, finns det en Star Wars-figur för varje roll och varje berättelse att skattas och uppskattas.

Lämna en kommentar