Hyperion & Spawn of Possession

Tillsammans släppte de en demo 2010 under namnet Blood of the Ancient. Även den demon spelade de upp live inför publik i Stockholm Hyperion grundades i Sverige 2007. Det var i Stockholm som barndomsvännerna Erik Thorell, August Bengtsson och Erik Molnar bestämde sig för att starta ett band. Kort efter de hade skapat bandet anslöt sig även Anders Peterson också.

De enda två medlemmarna som är kvar från det ursprungliga bandet är Erik Molnar och Anders Peterson. Ursprungligen var deras vision att skapa melodisk rock inspirerad av dåtida svenska rockband. Än idag använder de fortfarande delar av svensk rock i sina låtar. Samma år som de grundade bandet släppte de sin första demo med totalt 4 låtar. Kort därefter började de att spela inför publik. Efter en period så lämnade samtliga medlemmar bandet förutom Erik Molnar. Och under den här perioden rörde sig gruppen mot en mörkare tolkning av den svenska rocken som tidigare inspirerat dem, samtidigt som de fortfarande höll sig kvar i att skriva episka låtar. Som ett resultat av deras nya vinkel så anslöt sig Harry Laraeus, Mikel Malm och Efe Guner.

Populariteten växer

Och sakta men säkert växte deras popularitet runt om i Stockholm men även i Sverige som stort. Mycket har hänt sedan de släppte deras första demo. De ursprungliga medlemmarna har återigen anslutit sig till gruppen och de producerar nu sina skivor under övervakning av skivbolaget Black lion productions. Det har ryktats om att de inom kort kommer att släppa sitt debutalbum Seraphical Euphony vilket innehåller gamla låtar så väl som nytt material. Det här albumet kommer att vara den första milstolpen i gruppens livstid. Totalt 9 låtar kommer att finnas på albumet.

Spawn of Poesssion

Spawn of Posession reste sig ur askan efter de hade kämpat med interna problem under flera år. Med 1997 samlade sig de gamla medlemmarna Jonas Bryssling, Jonas Karlsson och Dennis Röndum återigen för att börja spela in musik. Den gemensamma nämnaren var deras intresse för att skapa death metal som var brutal. Och de lade ner mycket tid och energi på sitt låtskrivande. Det var först efter tre år som de släppte sin första demo. Under namnet The Forbidden så mottog de enbart positiv kritik vilket även gjorde de välrespekterade i de lokala kretsarna i Stockholm. Kort efter de hade släppt sin demo anslöt sig Nick Dewerud till bandet för att fylla den tomma positionen på bas.

Sitt första album

Ett år senare släppte de sin andra demo Church of Deviance som blev kritikerrosad under 2001. Gruppen arbetade hårt för att producera nytt material under de kommande 6 månaderna och i juni 2002 var inspelningen av debutalbumet Cabinet färdigställt. Gruppen fick kontrakt av skivbolaget Pama studios som hade den tidigare högt kritikerrosade producenten Magnus Sedenberg med sig. Inspelningen, produktionen och mixandet av albumet gick som på en räls och slutresultatet fick med sig positiva reaktioner från deras fans. Vad som började som en framgångssaga mellan ett par barndomsvänner slutade med en succé. Spawn of Posession skriver fortfarande låtar än idag även om deras första album var det som blev mest populärt.

Lämna en kommentar