Svensk rock växer sig starkare

När medlemmarna ur punk-gruppen Division of Laura Lee som är från Göteborg i Sverige började att turnera runt i landet var de övertygade om att de kunde bli det bästa bandet i världen.

Musik i andra länder menade dem hade blivit för mainstream. U2 och Radiohead hade helt enkelt inte vad rocken behövde idag utan istället hade blivit allt för inriktade på att skapa hits som skulle ut i radiostationerna. Men för Division of Laura Lee handlade det alltid om rocken och det var för dem ett sätt att transformera smärta in i en fest. Precis som Jesus en gång hade gjort på sin debutplatta Black City. 

Vi är arbetarklassbarn

Vi är arbetarklassbarn berättar Jonas Gustafsson som spelas bas för D.O.L.L på telefonen från sitt hem i Vänersborg precis söder om Göteborg. Det är en stad där man antingen tar droger eller arbetar i Saab-fabriken. Och vi var inte del av något av de två grupperna – därför behövde vi tro på någonting annat. Det kanske inte kommer som en överraskning att det här är precis samma bakgrund och historia som the Hives – en annan rockgrupp från Sverige som tog världen med storm och berättade precis när de släppte sitt andra album Vendi Vidi Vicious. The Hives konstaterade självsäkert för sig själv och sina fans att de är ditt nya favoritband. Och de har nyligen tecknat ett kontrakt värt 100 000  miljoner kronor med Universal Records.

Stora nyheter i USA

Det här är stora nyheter för USA där genren som the Hives jobbar inom inte har varit allt för populära under de senaste åren men de har visat att det finns något som tilltalar publiken även med rocken under 2018. Efter the Hives lyckosamma år från ett litet land i norra Europa har allt fler svenska grupper vuxit fram ur kölvattnet av deras succé. Det är därför deras lycka är så viktig inte bara för de själva men även för alla andra som en gång drömmer om att kunna leva av sin musik och bli en av de bästa i världen. För alla behöver inspiration vare sig det kommer från något man själv ser upp till eller någon man hatar, berättar en av sångarna i the Hives. Men att tro att man bara kan göra lite musik för skojs skull på sin fritid för att sedan bli ett av de största banden i världen menar han är en omöjlig idé.

Spelade varje dag

Vi satt och spelade varje levande timme under dygnet när vi försökte att etablera oss som grupp. Och fler än en gång åkte vi och spelade på ställen där vi inte ens fick betalt utan vi såg det som en chans att visa upp oss och att visa världen att vi är redo att visa vad och vilken typ vi kan göra och varför ni kommer att älska den. Idag är the Hives helt klart en av världens största grupper och de kommer att fortsätta att växa sig allt större i takt med att åren går. Vi väntar redan idag med spänning på att de ska släppa sitt nästa album.  

Lämna en kommentar