Temaparty rock

Vi är ett gäng kompisar som hållit ihop sedan småskolan och eftersom vi är väldigt måna om att inte tappa kontakten så ser vi till att träffas regelbundet. Lustigt nog har alla sen blivit kvar i den staden vi växte upp så avståndet är inget problem.

Varannan månad ses vi en lördag och då är det från eftermiddag till sen natt, eller tidig morgon, som gäller. För när vi träffas så gör vi det ordentligt! Varje träff har ett tema för att liksom styra upp det lite och för att se till så att det inte bara blir samma hela tiden.

Vilket tema som ska gälla bestämmer vi då vid föregående fest där vi drar en lapp ur en hink med en massa förslag. Alla har fått skriva ned fyra olika förslag på teman, men skulle det vara så att man får upp samma tema igen då drar vi helt enkelt en ny lapp, och det har ju hänt några gånger.

Avverkade teman

Ämnen vi hittills avverkat är till exempel rött, Island, Hollywood, skogen, frukt, 70-talet och Norge. Det är så otroligt roligt att få släppa loss fantasin totalt inför dessa fester. Vi går verkligen all in och är temat Island, ja då ska det avspeglas i allt från mat till aktiviteter och musik, dryck, kläder och dekoration.

Vi dokumenterar noga alla fester och vid varje års slut så gör vi en fotobok på de sex fester som har varit under året. Det har blivit några böcker nu och det är galet roligt (för oss i alla fall) att gå igenom de böckerna efteråt.

Sist hade vi fått ett tema som jag tror att alla vi hade längtat efter, metal och rock. Vi är alla gamla hårdrockare och har kuskat Europa runt i en gammal Folkabuss på den tiden det begav sig. Ozzfest, Metallica, Skid Row, DIO, Alice Cooper är bara några av de vi sett live en massa gånger. De två förstnämnda är favoriterna. Vi har inte bara sett enskilda artister utan vi har också åkt på rockfestivaler, det måste man bara prova på någon gång i livet.

Så, det valda temat gav oss också stor press eftersom det är något vi alla känner stor passion inför. Vi skulle alltså få in rock och eller metal i allt från mat till aktiviteter, musik (lätt!), dryck (finns bara ett val där…), kläder och dekorationer. Men jag tycker att vi lyckades.

Vad blev det för mat?

När det kommer till maten så valde vi att gå vägen över rockfestivaler. Vi ställde oss helt enkelt frågan “vad äter vi  när vi åker på festival?”.

Svaret blev att vi äter langos, pizza, strips med dipp, Bullens korv på gaffel, thainudlar och hamburgare. Sagt och gjort, vi gjorde en buffé av alla dessa rätter. En dag som den så var jag extra glad över att äga en fritös, stripsen blev helt perfekta! Till dem hade vi vitlöksdressing, bearnaisesås, ketchup och hot cheese-dressing. Och inte att förglömma, pommeskrydda och dillkrydda.

Pizzan gjorde vi det enkelt med, vi beställde en familjepizza från kvarterskrogen och skar den i en massa trekanter. Burgarna skulle inte vara lyxiga hemmagjorda utan såna färdiga som man köper på festival. Givetvis såg vi till att det fanns räksallad och rostad lök. Däremot Bullenskorven serverades helt “naken”. Thainudlarna gjorde vi enkelt med kyckling, grönsaker och thaisås. Vad som var viktigare var att vi åt dem ur box och med plastgaffel (inga pinnar för oss).

Det enda som var lite trixigt var att få till langosen eftersom ingen av oss någonsin hade provat att göra det. Även här kunde fritösen göra allt arbete enklare och bättre, det blev superbra. Till den hade vi det traditionella, räkor, creme fraiche, väldigt finhackad rödlök och röd rom. Langosen blev verkligen helt över förväntan, mums!

Musik och spel

När det kom till aktiviteter så var det lite klurigare, innan vi kom på att det finns spel med hårdrocksmusik på både Hardrocks-racing och Pokerstarscasino. Dessutom hade en av oss ett gammalt Xbox 360 med klassiska spelet  Rockband. Vi lyckades alltså även på aktivitetsdelen!

Den enda drycken som serverades under kvällen var öl, på burk förstås. Glas var bannlysta, det skulle vara som på festival, enda som skilde var att vi nu hade kylt ölen, den lyxen finns oftast inte på festival. När det kom till val av musik så var det förstås väldigt enkelt, hårdrock för hela slanten och vi körde på gamla godingar. Kiss, Yngwie Malmsteen, Metallica och hela högen. Vilken nostalgikväll!

Precis som musiken var även klädseln en enkel del, vi har ju alla band-tröjor från olika konserter, skinnbyxor, skinnvästar och andra hårdrockskläder. Vi kände oss hemma helt enkelt. Slutligen dekorationen då, dödskalleljus från Dollar Store och flaggor med olika band fick fixa det.

Om ni vill anordna en temafest själv så är det roligast om man håller temat hela vägen och inte fuskar, och faktiskt känner man sig stolt när man klarar av det.

Lämna en kommentar